Soja eiwit concentraat versus isolaat

Soja eiwit komt eigenlijk in 2 varianten; soja eiwit concentraat en soja eiwit isolaat. Soja eiwit concentraat wordt meestal niet goed verdragen, het kan leiden tot maag- en darm krampen en spijsverteringsproblemen. Als u het toch wilt proberen, is het altijd verstandig met weinig soja eiwit concentraat te beginnen en dit langzaam op te voeren tot u eventuele klachten krijgt.

Soja eiwit isolaat kent deze nadelen niet, terwijl het dezelfde biologische waarde heeft als concentraat en net zoveel L-glutamine. Daarnaast bevat soja eiwit isolaat ook minder vet. Nog een voordeel is dat soja eiwit isolaat geen fyto oestrogenen bevat.

Soja eiwit isolaat vergelijken

Om de beste en gezondste  soja eiwit isolaat te kiezen moet u op een paar dingen letten:

  • Is de soja eiwit non-GMO?
  • Wat is het eiwitgehalte per 100 gram?
  • Wat is de prijs?

Op de verpakking staat of de soja non-GMO is en tevens wat het eiwitgehalte is. Dit is voor de meeste soja eiwit isolaten ongeveer hetzelde, maar check het altijd even voor de zekerheid. De prijs is dan vaak van doorslaggevende rol, waarom meer betalen als het onderliggende product vrijwel hetzelfde is?

Beste kwaliteit soja eiwit isolaat?

Uit vergelijking van diverse aanbieders blijkt dat de soja eiwit isolaat van Krachtshop een van de beste prijs/ kwaliteitverhoudingen heeft. Het is non-GMO, heeft een hoog eiwitgehalte (88g/ 100g) en heeft een van de laagste prijzen in de Benelux. Verkrijgbaar in smaken naturel en vanille. Daarnaast krijgt u volumekorting als u meer tegelijk koopt. Lees ook de goede Reviews over dit product onderin op de productpagina.

Los hiervan staat Krachtshop bekend om zijn gezonde visie, hoge productkwaliteit, lage prijzen en zeer klantgerichte service.